top of page
  • Writer's picture

Conditioner, το πιό παρεξηγημένο προϊόν περιποίησης.

Updated: Nov 30, 2022


Τα μαλλιά είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι άνθρωποι πάνω σας και μπορούν να φτιάξουν ή να χαλάσουν μία εμφάνιση.


Τι γίνεται όμως αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να φροντίζετε τα μαλλιά σας; Ή μήπως έχετε ακούσει κάποιους μύθους που δεν ισχύουν -και αυτό σας εμποδίζει να δείχνετε και να αισθάνεστε καλύτερα;


Έχουμε τις απαντήσεις εδώ!


Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα απο την αρχή. Το σαμπουάν είναι το αναπόσπαστο και σχεδόν καθημερινής χρήσης προϊόν περιποίησης, και σε πολλές περιπτώσεις, γίνεται και το μόνο προϊόν, καθώς η χρήση του δεν συνοδεύεται απο κανέναν συμπληρωματικο παράγοντα περιποίησης.


Το σαμπουάν ανοίγει τα λέπια της τρίχας για να καθαρίσει, τα οποία όμως δεν κλείνουν με την αφαίρεση του με την χρήση του νερού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το conditioner είναι απαραίτητο, καθώς βοηθάει στον εγκλωβισμό των θρεπτικών ουσιών και διατηρεί μακριά τους ρύπους, κάνοντας το αντίθετο- κλείνοντας τα λέπια της τρίχας, και εγκλωβίζοντας μέσα την πολύτιμη υγρασία.



Εάν χρησιμοποιείτε μόνο σαμπουάν, θα παρατηρήσετε θραύση, θαμπάδα μαλλιών και ίσως τριχόπτωση. Το conditioner είναι εξίσου απαραίτητο με το σαμπουάν για τα μαλλιά, συμπληρώνει και αυξάνει τη χρησιμότητα του σαμπουάν.


Τα conditioners είναι φτιαγμένα για να ενυδατώνουν και να θρέφουν τα μαλλιά σας, καθώς και να εξομαλύνουν τυχόν φριζάρισμα ή φουντώματα. Δεν έχουν καθόλου κράτημα, οπότε δεν θα βαραίνουν τα μαλλιά σας και δεν θα τα κάνουν να φαίνονται λιπαρά. Τα συστατικά τους μπορούν να βοηθήσουν στην επιδιόρθωση των κατεστραμμένων άκρων και να σφραγίσουν την υγρασία, κάνοντάς τα να φαίνονται απαλά και λαμπερά.


Το conditioner κάνει επίσης το styling ευκολότερο. Σας δίνει περισσότερο έλεγχο στο πώς φαίνονται τα μαλλιά σας όταν τα χτενίζετε, επειδή εξομαλύνει τυχόν εξογκώματα ή μπερδέματα που προκαλούνται από το χτένισμα των βρεγμένων μαλλιών με βούρτσα ή χτένα κατά το χτένισμα (κάνει επίσης το χτένισμα των βρεγμένων μαλλιών λιγότερο επώδυνο).


Τέλος ορισμένα conditioner μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν ως θεραπείες βαθιάς περιποίησης!


Επιλέξτε λοιπόν το επόμενο προϊόν, και κάντε την διαφορά στα μαλλιά σας, με κάτι που ίσως χρόνια υποτιμήσατε.


Α.Π

17 views0 comments
bottom of page